Ο Π.Μαρινάκης παραδέχεται ότι ανήκει στην οικογένεια βουλευτή της ΝΔ το νεφρολογικό κέντρο που λειτουργούσε χωρίς άδεια
Ο Π.Μαρινάκης παραδέχεται ότι ανήκει στην οικογένεια βουλευτή της ΝΔ το νεφρολογικό κέντρο που λειτουργούσε χωρίς άδεια

«Άδειασε» τον Μ.Λιβανό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά «κάλυψε» τον Μ.Θεμιστοκλέους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι το νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά που λειτουργεί χωρίς άδεια ανήκει στον αδερφό και τον πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιβανού. 

Πρόκειται για νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια και στα εγκαίνια του οποίου είχαν παραβρεθεί στελέχη του υπουργείου Υγείας και της ΝΔ.

«Πράγματι, μετά από καταγγελία που έγινε, έγινε σχετικός έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής στις 13/11 και διαπιστώθηκε ότι το κέντρο δεν είχε άδεια και λειτουργούσε χωρίς άδεια» ανέφερε συγκεκριμένα ο Π.Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο για διαδικασίες. Έγινε ο σχετικός έλεγχος και οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την συγκεκριμένη περίπτωση».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το θέμα».

Μάλιστα, προκειμένου να βγάλει εκτός κάδρου τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του νεφρολογικού κέντρου, δήλωσε:  «Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ, επειδή κατηγορήθηκαν και διάφοροι επειδή πήγαν στα εγκαίνια του κέντρου, προφανώς – δεν θέλω να τους υπερασπιστώ- δεν θα πήγαιναν αν γνώριζαν την παραβατική συμπεριφορά» είπε και μετά συνέχισε μιλώντας για ελέγχους και κανόνες.

Όταν δημοσιογράφος επέμεινε στο θέμα για τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ο ίδιος απάντησε: «Δεν ήταν… όπως σας είπα, η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, δεν ήταν στις αρμοδιότητες του υπουργείου υγείας» είπε και πρόσθεσε ότι αν γνώριζε, δεν θα πήγαινε στα εγκαίνια…

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη, απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με την παραδοχή του ότι το νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά (ιδιοκτησίας του πατέρα του και του αδερφού του Μιχάλη Λιβανού) λειτουργούσε χωρίς άδεια.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με κυνισμό τις αποκαλύψεις ότι ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο έχει ιδιοκτησιακή συμμετοχή ο πατέρας και ο αδελφός βουλευτή της ΝΔ, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αποτελώντας ουσιαστικά «βόμβα» για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε να διευκρινίσει:

-Το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία του συγκεκριμένου κέντρου συμμετέχουν στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή σήμερα της ΝΔ, συνδέεται τυχαία με το ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια;

-Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος -ως τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας- φέρεται να παρέστη στα εγκαίνια του κέντρου τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα το κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας, στα εγκαίνια του οποίου μετείχε;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην «πολιτικοποιούμε» το θέμα.

Μάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μπερδέψει τη δουλειά της με τις δουλειές ιδιωτών- συγγενών βουλευτών της!

Και ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της για να κάνει το χατίρι σε «ημέτερους», βάζοντας μάλιστα σε σοβαρότατους κινδύνους το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, να πούμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο έλεγχος της «δουλειάς» της κυβέρνησης είναι καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε η κ.Αυγερή.

Πηγή: pronews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com